- Kategorie
-
Czarny czosnek - główka
Główka polskiego szlachetnego czarnego czosnku.
Ilość w opakowaniu | 1 szt. |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 14 |
Waga | 0.15 kg |
Główka czarnego czosnku powstała z polskiej Latowickiej odmiany Harnaś. Idealny dla osób szukających nowych smaków w kuchni!
Czarny czosnek uznawany jest za jeden z najzdrowszych naturalnych produktów spożywczych. Sposób jego przetwarzania wywodzi się z Dalekiego Wschodu.
Powstaje ze zwykłego czosnku, którego umieszcza się na okres 4- 6 tygodni w specjalnych pomieszczeniach zapewniających odpowiednie warunki. W tym czasie ''dojrzewa'' co powoduje jego przemianę i powstanie nowego produktu, o wyjątkowych prozdrowotnych właściwościach. Zmienia się nie tylko jego skład, ale też smak. Staje się słodkawy, przypomina suszoną śliwkę.
Czarny czosnek stosowany jest również jako dodatek do wielu potraw kulinarnych.
Czarny czosnek to źródło witamin B i C, do tego wykazuje właściwości antybakteryjne wielokrotnie silniejsze, niż jego biały odpowiednik. Jako że nasz powstał z czosnku Latowickiego oznacza to, że znacznie lepiej działa na wampiry, czarownice, na teściowe i dziewice. Co więcej - dzięki procesowi przemiany znika charakterystyczny po zjedzeniu czosnku nieprzyjemny zapach, czarny czosnek można jeść do woli i nie martwić się nieprzyjemnym zapachem.